Στήριξε οικονομικά τον ΣΥΡΙΖΑ! Κάνε μια δωρεά! Πάτα εδώ
ΣΥΡΙΖΑ

Στ. Κασσελάκης από Καλαμάτα: Στείλτε τώρα το μήνυμα αλαζονεία τέλος - Να δυναμώσετε αποφασιστικά τον ΣΥΡΙΖΑ

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Καλαμάτα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης απευθύνθηκε σε συγκεντρωμένους πολίτες από το van της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος:

Σημεία ομιλίας:

-Αυτή η αλαζονεία κατακλύζει τη χώρα σήμερα.
Και φαίνεται από τα πολύ σημαντικά, μέχρι τα μικρά, τα καθημερινά.
-Φαίνεται στον τρόπο που οι φρουροί του χθες απομάκρυναν βίαια επτά παιδιά που πήγαν σε συγκέντρωσή του να ζητήσουν μόνο ένα πράγμα: Δικαιοσύνη για τα Τέμπη.
-Φαίνεται στο βίντεο που έγινε viral, όπου μια γιαγιά τού λέει ότι δεν μπορεί να ζήσει με 440 ευρώ σύνταξη και 300 ευρώ ενοίκιο, κι εκείνος της απαντά: «Ναι, αν έχεις νοίκι δε γίνεται» και προσπαθεί να την αποφύγει.

Αυτός δεν είμαι εγώ. Και δεν θα είμαι έτσι ως πρωθυπουργός. Έχετε τον λόγο μου. Έχετε τη δέσμευσή μου. Έχετε τον λόγο της τιμής μου.
Για εμάς στην Ελλάδα οι εκλογές αυτές είναι ταυτόχρονα και η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να ψαλιδίσουν οι πολίτες την αλαζονεία της κυβέρνησης.
-Μετά, για τρία χρόνια δεν υπάρχουν άλλες εκλογές στη χώρα μας.
Αν δεν τους στείλετε ΤΩΡΑ το μήνυμα ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΕΛΟΣ, θα ζήσετε τα επόμενα τρία χρόνια σε μία έρημο αλαζονείας.
Με έναν ανεξέλεγκτο πρωθυπουργό, με έναν ανεξέλεγκτο Γεωργιάδη, με έναν ανεξέλεγκτο Χατζηδάκη, με έναν ανεξέλεγκτο Βορίδη.

Μήνυμα λοιπόν ή τώρα ή ποτέ.
-O Πρωθυπουργός βρήκε λύση για την Ακρίβεια:
Διαβάζει πλέον την τιμή του μισού κιλού. 6,28 η φέτα, σου λέει.
Αντίστοιχα, θα δίνει την τιμή για μισό κιλό ψωμί, για μισό κιλό κρέας, για μισό λίτρο βενζίνη.
Με άλλα λόγια ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΗ ΖΩΗ.
Αυτή είναι η λύση του για την ακρίβεια.
Η μισή ζωή όλων σας.
-Η ΝΔ έχει γίνει πια ένας ασφυκτικός κλοιός.
Η ΝΔ έχει γίνει πια το ταβάνι στις ζωές μας που δε μας αφήνει να σταθούμε όρθιοι.
Να σηκωθούμε στο ύψος μας.
Απέναντι σε αυτή την σταθερότητα με όπισθεν, εμείς θέλουμε το άλμα μπροστά.
Ένα Κράτος που με ισότητα, δικαιοσύνη και ανάπτυξη θα παρέχει ευκαιρίες σε όλους πολίτες να αξιοποιούν τα ταλέντα, τη δημιουργικότητα και τις ικανότητές τους, ώστε να φτάνουν εκεί που μπορούν: στην αναγνώριση και την επιτυχία.
Αυτό είναι το Ελληνικό Όνειρο.
Το όνειρο που έχει ως αφετηρία τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.
Για να αποκτήσουμε την αξιοπρέπεια που χάσαμε.
Για νιώσουμε ξανά υπερήφανοι για μας και για την Ελλάδα μας.
Για την Αναγέννηση της χώρας και του καθενός από μας.
Για την ελπίδα που μας εγκατέλειψε και ξανάρχεται.
Για μια καλύτερη ζωή τώρα.
Οι άλλοι έχουν εκατομμύρια ευρώ -που κανείς δεν ξέρει πού τα βρίσκουν- για να ξοδεύουν σε διαφήμιση σε όποιο site πατήσετε «κλικ».

Εμείς έχουμε ο ένας τον άλλον. Μόνο αυτό έχουμε.
Αυτή είναι η δική μας υπεραξία.
Η ψυχή μας.
Ο αγώνας μας.
Το δίκιο μας.

Αναλυτικά η ομιλία:

Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Σε όποια πόλη πηγαίνω, σε όποιο νησί, σε όποιο χωριό. Από τη μία άκρη της χώρας μέχρι την άλλη. Βλέπω κάτι να αλλάζει!

Ήρθα να μεταφέρω εδώ, στην Καλαμάτα, το μήνυμα αυτής της αλλαγής. Ένα κίνημα που ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω. Το κίνημα είστε εσείς! Και όπου πάω ακούω τη φράση: «Στέφανε, άλλαξέ τα όλα».

Εσείς το λέτε και το φωνάζετε. Εσείς που δεν αφήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ απροστάτευτο τη στιγμή που σας είχε ανάγκη. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς.

Εσείς που δείξατε τις βαθιές ρίζες τις οποίες έχει αυτή η παράταξη στην κοινωνία, πρέπει να μπείτε και πάλι στην πρώτη γραμμή. Ο κλήρος πέφτει πάλι σ’ εσάς. Για την αφύπνιση του κόσμου. Του γείτονα. Του φίλου. Για να κάνουμε ως κοινωνία τη μεγάλη στροφή. Από τον φόβο στην προοπτική. Από τη στασιμότητα που βαφτίστηκε σταθερότητα, στην πρόοδο και την προοπτική.

«Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη» είναι το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις ευρωεκλογές.

Δύο ψέματα - ένα σύνθημα!
Δύο σε ένα!

Ψέμα πρώτο: Πιο κοντά στην Ευρώπη! Την ώρα που η Ελλάδα απομακρύνεται από τον πυρήνα της Ε.Ε. όλο και περισσότερο.

Πρώτη στη διαφθορά.

Πρώτη σε ασθενείς που λόγω απόστασης, χρημάτων ή μακράς λίστας αναμονής δεν μπορούν να έχουν θεραπεία στο ΕΣΥ.

Τελευταία χώρα σε αγοραστική δύναμη. Συγγνώμη, προτελευταία! Περνάμε τη Βουλγαρία.

Δεύτερη σε έμμεσους φόρους μετά τη Σουηδία των τριπλάσιων μισθών.

Σε ό,τι κάλο είμαστε Τελευταίοι. Σε ό,τι κακό είμαστε Πρώτοι. Και ρωτώ: αυτό είναι το «πιο κοντά στην Ευρώπη»;

Ή μήπως «πιο κοντά στην Ευρώπη» είναι να σε καταδικάζει η Ε.Ε. για πρώτη φορά μετά τη Χούντα.
-Για την κακή ποιότητα του κράτους δικαίου.
-Για τις υποκλοπές.
-Για τη συγκάλυψη των Τεμπών.

Κι εδώ ερχόμαστε στο δεύτερο μεγάλο ψέμα: Σταθερότητα.

Σταθερότητα σε τι;
Σκεφτείτε, τι έχει μείνει σταθερό στις ζωές μας τα 5 τελευταία χρόνια;

-Η φτώχεια έχει χειροτερέψει
-Η πείνα, όπως είπε ο πρωθυπουργός χθες σε γυναίκα στην Κέρκρυρα «δε σε βοηθά η εκκλησία;»
-Εγκληματικότητα στα ύψη.
-Η Greek Mafia αλωνίζει.
-Οι τιμές στα σουπερμάρκετ ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα.
-Τα νοίκια τρώνε τον μισθό.
-Η δημόσια Υγεία καταρρέει.
-Ο πολίτης είναι όλο και πιο μόνος και απροστάτευτος.

Σταθερότητα προς τα κάτω, προς τα πίσω, όπισθεν. Με την Ελληνίδα και τον Έλληνα να ζει με κατεβασμένο το κεφάλι και πληγωμένη την περηφάνια του.

Αλήθεια: Αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο Ερντογάν, για να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό, μετατρέπει τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, ενώ για να τον αποχαιρετήσει στέλνει τώρα ερευνητικό σκάφος στα Ίμια; Αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο τούρκος Πρόεδρος εμπαίζει τον Έλληνα Πρωθυπουργό;

Αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο Αλβανός πρωθυπουργός αλωνίζει στη χώρα και επιτίθεται κάθε μέρα με δηλώσεις κατά της Ελλάδας;

Αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός γίνεται -σε ένα ρεσιτάλ εξαπάτησης- από Μακεδονομάχος, ικέτης παρακαλώντας τη Βόρεια Μακεδονία να σεβαστεί κατά γράμμα μία συμφωνία, η οποία υποτίθεται ότι δεν του άρεσε;

Φίλες και φίλοι,

Ζείτε σε μία από τις πιο προνομιούχες περιοχές της Ελλάδας. Σε φυσική ομορφιά, σε παραγωγικές δυνατότητες, σε τουριστική προοπτική. Όμως η Μεσσηνία είναι εγκαταλελειμμένη από το κεντρικό κράτος.

Ίσως γιατί πάντα τους ίδιους ψηφίζετε. Κι έτσι σας θεωρούν πάντα δεδομένους.

Υπάρχει ένα τρίπτυχο μεγάλων προβλημάτων στον νομό σας.

Πρώτο σκέλος, η μεγάλη καθυστέρηση στα έργα υποδομής: Από το οδικό δίκτυο (Καλαμάτα προς Μεθώνη, Ριζόμυλος - Κορώνη κ.α.), μέχρι το Αεροδρόμιο, το Φιλιατρινό φράγμα και το Μιναγιώτικο φράγμα, καθώς και το Λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Δεύτερο σκέλος, η ελλιπής υγειονομική κάλυψη. Τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας καθώς και τα Κέντρα Υγείας έχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Ειδικά για το νοσοκομείο της Καλαμάτας, οι 2 παθολογικές θα έπρεπε να είχαν 12 ειδικούς γιατρούς - επιμελητές και έχουν μόνο 6. Η καρδιολογική κλινική θα έπρεπε να έχει 8 ειδικούς γιατρούς, έχει μόνο 4. Το αιμοδυναμικό τμήμα λειτουργεί μόνο 2 φορές την εβδομάδα λόγω υποστελέχωσης. Τις υπόλοιπες μέρες οι εμφραγματίες διακομίζονται σε άλλες πόλεις. Το ογκολογικό ιατρείο δεν έχει ογκολόγο εδώ και ένα χρόνο.

Αυτή, αγαπητοί Ελληνίδες και Έλληνες, δεν είναι περίθαλψη που αρμόζει σε πολίτες της Ελλάδας, της Μεσσηνίας, της Καλαμάτας, το 2024. Και, πιστέψτε με, αυτή η εικόνα θα αλλάξει, γιατί η δημόσια υγεία είναι για μας η Νο1 επένδυση στο μέλλον του τόπου μας, διότι ο τόπος μας χωρίς ζωή δεν έχει μέλλον. Και πρέπει επιτέλους να δώσουμε αξία στην ανθρώπινη ζωή.

Το τρίτο μεγάλο πρόβλημα της Μεσσηνίας είναι η μείωση του μόνιμου πληθυσμού. Κατά 8,7% μειώθηκε ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2021. Κι εδώ απαιτούνται γενναίες κινήσεις. Όχι μόνο για να μείνετε στον τόπο σας, αλλά για να επιστρέψουν συμπολίτες σας, νέοι άνθρωποι, που ζουν στην Αθήνα και θέλουν να έρθουν πίσω εδώ, με φορολογικά και στεγαστικά κίνητρα και φυσικά πάρα πολλοί απόδημοι, σαν τον εαυτό μου, που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα και να συνεισφέρουν στην κοινωνία με αξιοπρέπεια και αξιοκρατία.

Φίλες και φίλοι,

Τα ψέματα εσείς τα ξέρετε από πρώτο χέρι, ως η πόλη του ελαιόλαδου.

Ξέρετε πόσο πληρώνεστε στο χωράφι και τι τιμή βλέπετε στο ράφι. Τουλάχιστον, εσείς έχετε το δικό σας λάδι για το τραπέζι σας. Γιατί η εικόνα στις περισσότερες περιοχές της χώρας είναι: πολίτες που στρέφονται λόγω της τιμής σε άλλα έλαια, αμφιβόλου ποιότητας. Κι αυτό το γεγονός θα επηρεάσει καίρια και σε βάθος χρόνου τις δικές σας ζωές ως ελαιοπαραγωγών.

Όταν συνέκρινα μάλιστα την τιμή στην οποία πληρώνει ένας Γερμανός και ένας Έλληνας το ελαιόλαδο, το αποτέλεσμα ήταν καταλυτικό: Πληρώνουμε πιο ακριβά από τους Γερμανούς το εθνικό μας προϊόν! Αν είναι δυνατόν!

Βγήκε η προπαγάνδα της ΝΔ και είπε: «Συγκρίνει ανόμοιες συσκευασίες». Κι όμως! 750ml η μία, 750 ml κι άλλη. Βγήκε ο Πρωθυπουργός και είπε: «Συγκρίνει βιολογικό με μη βιολογικό λάδι». Κι όμως! Βιολογικά ήταν και τα δύο. Του έστειλα και τις φωτογραφίες.

Είναι αδιανόητη η ευκολία με την οποία αυτή η κυβέρνηση αυτή λέει ψέματα και ποτέ δε λέει συγνώμη. Και είναι ακόμη πιο αδιανόητη η ευκολία με την οποία σε λένε «πολιτικό απατεώνα» όταν λες την αλήθεια. Και το ξέρουν ότι λες την αλήθεια! Αλλά είναι αδίστακτοι. Τους έχει κάνει αδίστακτους η υπεροπλία τους στα ΜΜΕ, όπου μπορούν να καθορίσουν οι ίδιοι ποιο θα είναι το ψέμα και ποια η αλήθεια.

Βέβαια ο Πρωθυπουργός βρήκε λύση για την Ακρίβεια:

Διαβάζει πλέον την τιμή του μισού κιλού. 6,28 η φέτα, σου λέει.Αντίστοιχα, θα δίνει την τιμή για μισό κιλό ψωμί, για μισό κιλό κρέας, για μισό λίτρο βενζίνη.
ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΖΩΗ. Αυτή είναι η λύση του για την ακρίβεια, η μισή ζωή όλων σας.
Εμείς όμως δε θέλουμε άλλο μισή ζωή.
Θέλουμε ολόκληρη.

Ξέρετε όμως ποιο είναι το πιο βασικό πρόβλημα;

Όταν ο πρωθυπουργός μιας χώρας λέει τόσα ψέματα με τόση ευκολία, αυτό σημαίνει κάτι πολύ δυσάρεστο: ότι υποτιμάει τη νοημοσύνη των πολιτών.

Και τι γέννησε αυτήν τη χωρίς όρια υποτίμηση; Το «41% έχω, ό,τι θέλω κάνω». Αυτή η αλαζονεία κατακλύζει τη χώρα σήμερα. Και φαίνεται από τα πολύ σημαντικά, μέχρι τα μικρά, τα καθημερινά.

-Φαίνεται στον τρόπο που οι φρουροί του χθες απομάκρυναν βίαια επτά παιδιά που πήγαν σε συγκέντρωσή του να ζητήσουν μόνο ένα πράγμα: Δικαιοσύνη για τα Τέμπη.

-Φαίνεται στο βίντεο που έγινε viral, όπου μια γιαγιά τού λέει ότι δεν μπορεί να ζήσει με 440 ευρώ σύνταξη και 300 ευρώ ενοίκιο, κι εκείνος της απαντά: «Ναι, αν έχεις νοίκι δε γίνεται» και προσπαθεί να την αποφύγει. Αυτός δεν είμαι εγώ και έχετε τον λόγο μου ότι δεν θα είμαι ένας τέτοιος πρωθυπουργός.

Η καλύτερη ζωή είναι στα χέρια σας, πρέπει να το πιστέψει ο λαός και να στείλει το μήνυμα στις 9 Ιουνίου.

Για όλη την Ευρώπη αυτές οι ευρωεκλογές είναι η μάχη ανάμεσα στην πρόοδο και την ακροδεξιά στροφή.

Για εμάς στην Ελλάδα οι εκλογές αυτές είναι ταυτόχρονα και η τελευταία ευκαιρία να ψαλιδίσουν οι πολίτες την αλαζονεία της κυβέρνησης. Μετά, για τρία χρόνια δεν υπάρχουν άλλες εκλογές στη χώρα. Αν δεν τους στείλετε ΤΩΡΑ το μήνυμα ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΕΛΟΣ, θα ζήσετε τα επόμενα τρία χρόνια σε μία έρημο αλαζονείας. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Με έναν ανεξέλεγκτο πρωθυπουργό, με έναν ανεξέλεγκτο Γεωργιάδη, με έναν ανεξέλεγκτο Χατζηδάκη, με έναν ανεξέλεγκτο Βορίδη.

Μήνυμα λοιπόν ή τώρα ή ποτέ.

Πώς στέλνει ο Πρωθυπουργός γράμμα στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και δεν του απαντάει; Εσείς στείλτε του μήνυμα τόσο ηχηρό που να μην μπορεί να το αφήσει αδιάβαστο!

Στείλτε του μήνυμα ότι δεν μπορεί να μπαζώνει, να μοντάρει να συγκαλύπτει, να κυβερνά χωρίς λογοδοσία, χωρίς αξιοκρατία, χωρίς νοσοκομεία, να πετάει στα αζήτητα την ανθρώπινη ζωή.

Σκεφτείτε ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό που του στέλνει ανοιχτή επιστολή η ηρωική Μαρία Καρυστιανού που έχασε το κορίτσι της στα Τέμπη, και δεν νιώθει καν την ηθική υποχρέωση να της γράψει μια απάντηση!

Ανθρωπιά;
Για ποιο λόγο;
41% είναι το άλλοθι και απέναντι στην ανθρωπιά.
Το καθαρτήριο, η ασυλία για όλα. Το ξέπλυμα.

Πολίτες της Καλαμάτας,

Αυτό που γίνεται με το έγκλημα των Τεμπών είναι πρωτοφανές. Βρίσκουν μέλη ανθρώπων πεταμένα με τα μπάζα στα χωράφια και δε μιλάει κανείς. Μία απέραντη μιντιακή σιωπή
για να στηριχτεί με νύχια και με δόντια ένας πρωθυπουργός που ταΐζει ένα ολόκληρο σύστημα προπαγάνδας.

Είναι όμως προσωπική μου δέσμευση στις οικογένειες των θυμάτων.

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ.
Δε θα πετύχει η συγκάλυψη.
Ό,τι δεν έχουν μπαζώσει θα βγει στο φως.
Όσος χρόνος κι αν χρειαστεί.
Είναι ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας.

Φίλες και φίλοι,

Οι Ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου δεν πρέπει να είναι μόνο ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, αλλά και προς την αντιπολίτευση.

Ακόμη κι αν αντί για την Κυβέρνηση της ΝΔ είχαμε μία καλή κυβέρνηση, δε θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς μία ισχυρή αντιπολίτευση.

Η Δημοκρατία χρειάζεται -τουλάχιστον- δύο ισχυρούς πόλους. Γι’ αυτό σας ζητάω όχι μόνο να αποδυναμώσετε τη ΝΔ, αλλά να δυναμώσετε αποφασιστικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Να νιώσει η ΝΔ την ανάσα μας.

Μην περιμένετε λύσεις από αλλού. Ούτε από κόμματα που έχουν οικονομικές εξαρτήσεις, ούτε από «συνεργασίες κορυφής» ετερώνυμων που δεν έλκονται. Ούτε από δήθεν προοδευτικούς πολιτικούς που έχουν το «εμπόριο της Αριστεράς» και αγαπούν πολύ τον παλαιστινιακό λαό, αλλά δε σηκώνονται από την καρέκλα τους να πάνε εκεί, επιτόπου, να στηρίξουν, να πουν: Εκεχειρία τώρα.

Εσείς με την ψήφο σας θα πείτε τέλος σε όλα τα σενάρια. Τέλος στην πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου.
Εσείς θα ορίσετε ποια θα είναι η πολιτική δύναμη γύρω από την οποία θα χτιστεί η μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αντιμετωπίσει τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η επιλογή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο ανεξάρτητο από συμφέροντα κόμμα της χώρας.
Η επιλογή είναι η Σύγχρονη Αριστερά που έχει προτάσεις οι οποίες προσφέρουν στον πολίτη μια καλύτερη ζωή.
Όταν μας δοθεί η ευκαιρία θα κάνουμε απίστευτη δουλειά για τον πολίτη, την κοινωνία, το περιβάλλον, την οικονομία.

Και ξέρετε τι συμβαίνει όταν παρουσιάζεις προτάσεις για τους πολλούς! Η ΝΔ αρχίζει το γνωστό ποίημα: «Πού θα βρείτε τα λεφτά». Γιατί για τη ΝΔ, λεφτά για τους λίγους υπάρχουν πάντα. Για τους πολλούς ποτέ.

Λοιπόν, εδώ είναι τα λεφτά, ευρώ προς ευρώ:

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ακρίβεια, πλήρως κοστολογημένο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: Κόστος: 2,7 δισ.

Αντίβαρο: Έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη τραπεζών, διυλιστηρίων και εταιρειών ενέργειας. Έσοδα: 3,2 δισ.
Άρα μένει και μισό δισ. στα ταμεία του κράτους.

Αυτό σημαίνει ότι από αύριο μπορούμε να εφαρμόσουμε:

1. 0% ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και βρεφικά είδη (για 6 + 6 μήνες).

2. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της Ε.Ε.

3. Ειδική κάρτα για μειωμένη τιμή στο Αγροτικό πετρέλαιο.

4. Μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα.

5. Μείωση ΦΠΑ σε ύδρευση και αποχέτευση.

Αντίστοιχα κοστολογημένο το νέο φορολογικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, για να τελειώνει η φορολογική αδικία:

-Ελάφρυνση στα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα ως 100.000 ευρώ.
Το κόστος θα το επιβαρυνθούν όσοι βγάζουν από 200.000 ευρώ και πάνω.

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 17% για τα νομικά πρόσωπα με κέρδος έως 220.000€.
Το κόστος θα το επιβαρυνθούν οι εταιρείες με έσοδα πάνω από 220.000€.

Αυτό σημαίνει ελάφρυνση για το 99% των φυσικών προσώπων και για το 97% των επιχειρήσεων.

Αυτό είναι προοδευτική κοστολογημένη πολιτική.

Αντίστοιχα:
Γενναίες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ για περιουσίες αξίας ως 500 χιλιάδες ευρώ.
Από εκεί και πάνω: Επιβάρυνση.

Και για να τελειώνουμε μια και καλή με το παραμύθι «πού θα βρείτε τα λεφτά»: Αυτοί που έχουν τα πολλά θα πληρώνουν τα πολλά. Τέλος η εποχή που οι πολλοί πληρώνουν και για τους εαυτούς τους και για τους λίγους σε αυτή τη χώρα.

Απέναντι σε όλες αυτές τις προτάσεις. Και σε πολλές ακόμη που τις βλέπετε στα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Απέναντι σε κοινωνικά μέτρα που έχουν μετρηθεί και κοστολογηθεί ευρώ - ευρώ, τι έχουν να πουν; Τι έχουν να αντιτάξουν; Μόνο μια καραμέλα: «Α, ο Κασσελάκης είναι lifestyle».

Ο Πρωθυπουργός που φτιάχνει παπούτσια ΝΔ, που φοράει αστεία καπέλα και κάνει σκέιτμπορντ μπας και μιλήσει στους νέους, κατηγορεί εμένα ως lifestyle. Όμως εγώ είμαι νέος, δεν τον παριστάνω. Και είμαι αυτός που είμαι, δεν υποδύομαι κάποιον άλλον. Και δεν σας κορόιδεψα ποτέ ότι είμαι κάποιος άλλος.

Αν σε ένα μπετόν αρμέ μιντιακό σύστημα που δεν αφήνει τίποτα αρνητικό για την κυβέρνηση να περάσει, μπορώ να κάνω μία ρωγμή, να μπω, να μιλήσω για δικαιοσύνη, για ίσες ευκαιρίες, για την Ακρίβεια, για τα Τέμπη, θα μπω και θα το κάνω. Και θα το ξανακάνω. Ακόμα και σε μία lifestyle εκπομπή, ακόμα και σε μία μη πολιτική εκπομπή μπορείς να περάσεις το μήνυμά σου. Σε όλα τα μέσα που μπορεί να ακουστεί η αλήθεια μας θα την περνάμε.

Είμαστε στο 2024. Είμαι εδώ με τους όρους του 2024. Σε οποιοδήποτε πλαίσιο, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, το μήνυμά μου είναι ένα από τις lifestyle εκπομπές μέχρι τις πολιτικές συνεντεύξεις και από τις συναντήσεις στο δρόμο μέχρι τα τηλέφωνα που απαντώ καθημερινά: η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η διαφάνεια, η ελπίδα, η δυνατότητα μιας καλύτερης ζωής για όλους.

Φίλες και φίλοι,

Στις 9 Ιουνίου, σε αυτό το διπλωμένο χαρτάκι που γράφει ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον φάκελο, βρίσκεται η φωτεινή εκδοχή του μέλλοντός μας.

Το ψηφοδέλτιο μέσα γράφει: Κοινωνική προστασία.

Κοινωνικό κράτος που παρέχει υψηλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες και λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Ειρήνη σε όλο το πλανήτη.

Κράτος δικαίου που σέβεται τον πολίτη.

Κανένας μόνος.

Αλληλεγγύη.

Δημόσια Υγεία και Δημόσια Παιδεία υψηλού επιπέδου.

Εθνική κυριαρχία.

Εξωτερική πολιτική που δεν κάνει υποκλίσεις, δεν γκριζάρει το Αιγαίο, δεν διαπραγματεύεται σπιθαμή ελληνικής γης.

Οικονομία υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Φορολογική δικαιοσύνη.

Βιώσιμη ανάπτυξη.

Προτεραιότητα στο περιβάλλον και προώθηση τεχνολογικών λύσεων για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος.

Επένδυση στην καινοτομία και την έρευνα.

Η ΝΔ έχει γίνει πια ένας ασφυκτικός κλοιός.
Η ΝΔ έχει γίνει πια το ταβάνι στις ζωές μας που δε μας αφήνει να σταθούμε όρθιοι.
Να σηκωθούμε στο ύψος μας.

Απέναντι σε αυτή την σταθερότητα με όπισθεν, εμείς θέλουμε το άλμα μπροστά.

Ένα Κράτος που με ισότητα, δικαιοσύνη και ανάπτυξη θα παρέχει ευκαιρίες σε όλους πολίτες να αξιοποιούν τα ταλέντα, τη δημιουργικότητα και τις ικανότητές τους, ώστε να φτάνουν εκεί που μπορούν: στην αναγνώριση και την επιτυχία.

Αυτό είναι το Ελληνικό Όνειρο.

Το όνειρο που έχει ως αφετηρία την κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Για να αποκτήσουμε την αξιοπρέπεια που χάσαμε.

Για νιώσουμε ξανά υπερήφανοι για μας και για την Ελλάδα μας.

Για την Αναγέννηση της χώρας και του καθενός από μας.
Για την ελπίδα που μας εγκατέλειψε και ξανάρχεται.
Για μια καλύτερη ζωή τώρα.

Γι’ αυτό εκείνη η μέρα μάς θέλει στην κάλπη όλους και όλες.
Πάρτε τηλέφωνα. Μιλήστε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κινητοποιήστε συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, γνωστούς.
Οι άλλοι έχουν εκατομμύρια ευρώ -που κανείς δεν ξέρει πού τα βρίσκουν- για να ξοδεύουν σε διαφήμιση σε όποιο site πατήσετε «κλικ».
Εμείς έχουμε ο ένας τον άλλον. Μόνο αυτό έχουμε.

Αυτή είναι η δική μας υπεραξία.
Η ψυχή μας.
Ο αγώνας μας.
Το δίκιο μας.
Και γι αυτό θα πετύχουμε στις 9 Ιουνίου.

Η αλλαγή έρχεται, η ελπίδα έρχεται, η καλύτερη ζωή έρχεται!

Ξεχωριστή η στιγμή προς το τέλος της ομιλίας, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσκάλεσε μια παρέα νεαρών παιδιών, που κρατούσαν ένα πλακάτ που έγραφε «all eyes on Rafa» να έρθουν στο βήμα δίπλα του, σημειώνοντας ότι την προσωπική του εμπειρία όταν βρέθηκε εκείνος στην περιοχή πριν λίγες ώρες ότι 45 παιδιά έχασαν την ζωή τους.

 

Φωτογραφίες: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

Διαχείριση cookies