Στήριξε οικονομικά τον ΣΥΡΙΖΑ! Κάνε μια δωρεά! Πάτα εδώ
Εκλογές

Αλ. Τσίπρας : Θα ματώσουμε αν χρειαστεί για να κερδίσουμε τη μάχη - Όλοι μαζί μπορούμε την ανατροπή

«Τίποτε δεν τελειώνει πριν τελειώσει. Τίποτε δεν έχει κριθεί πριν να ανοίξουν οι κάλπες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Νίκαια

Θα είμαστε όλοι εδώ σε αυτή τη νέα μάχη, πιο αποφασισμένοι και θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσει η κάλπη για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Νίκαια όπου ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Πέσαμε πολλές φορές στη διαδρομή μας. Σηκωθήκαμε όμως και παλέψαμε. Πάντα. Δεν τους κάναμε ποτέ το χατίρι. Ούτε και τώρα θα τους το κάνουμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε τον πήχη ψηλά για να διορθωθούμε. Αλλάζουμε, δυναμώνουμε και προχωράμε» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε: «Χαμένες μάχες είναι μονάχα οι μάχες που δεν δίνονται. Εμείς όχι μόνο θα τη δώσουμε αλλά θα ματώσουμε αν χρειαστεί, για να τη κερδίσουμε».

«Εδώ έχουμε τις ρίζες μας»

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο ότι η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ξεκίνησε από τη Νίκαια. «Πέσαμε πολλές φορές στη διαδρομή μας. Σηκωθήκαμε όμως και παλέψαμε. Πάντα. Δεν τους κάναμε ποτέ το χατίρι. Ούτε και τώρα θα τους το κάνουμε. Και δεν είναι τυχαίο που αποφασίσουμε να ξεκινήσουμε ξανά μαζί, από εδώ από, από την Κοκκινιά των εργατικών αγώνων, της εθνικής αντίστασης, των προσφύγων, του μπλόκου της Κοκκινιάς. Εδώ έχουμε τις ρίζες μας.

Τις ρίζες της δικαιοσύνης, της ισότητας, του αγώνα. Εδώ, όπως και στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, το Πέραμα, τον Κορυδαλλό, σε αυτούς τους δρόμους που αντηχεί ακόμη το σύνθημα «Ο Παύλος ζει». Εδώ είναι το σπίτι μας και αυτή είναι η δική μας πολιτική κληρονομιά. Η κληρονομιά ενός ανθεκτικού λαού που δεν συμβιβάζεται, που δεν υποκύπτει στον συσχετισμό, που δεν το βάζει κάτω. Αυτό είναι και το μήνυμά μας σήμερα προς τα κέντρα εξουσίας, που για μια ακόμα φορά σχεδιάζουν να μας ξεγράψουν. Δε πρόκειται να τους κάνουμε το χατίρι. Δε θα το βάλουμε κάτω. Η Κοκκινιά θα ξαναγίνει κόκκινη».

«Δεν φταίει ο λαός, εμείς φταίμε»

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε σήμερα εδώ, γιατί έχουμε ακούσει το μήνυμα του ελληνικού λαού. Δεν φταίει ο λαός, εμείς φταίμε που δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας. Για να ενώσουμε με τη δική σας δύναμη τα νήματα που έχουν κοπεί με δική μας ευθύνη. Σε μια νέα πορεία εμπιστοσύνης. Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός μας είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι περιμένει περισσότερα.

Και είμαι ο πρώτος που θα πω ότι έχει δίκιο. Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε τον πήχη ψηλά για να διορθωθούμε. Αλλάζουμε, δυναμώνουμε και προχωράμε.

Όχι για να κρατήσουμε τις έδρες μας και τα ποσοστά μας, δεν είναι αυτός ο αγώνας μας, αλλά για κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της δικαιοσύνης σε αυτήν την κοινωνία, σε αυτόν τον τόπο. Για να κρατήσουμε ζωντανή τη συνοχή της κοινωνίας απέναντι σε πολιτικές που θέλουν να τη συνθλίψουν, να την αποδυναμώσουν.

Γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάη δεν ήταν αρνητικό μόνο για μας. Ήταν αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα.

Κι αυτό είναι το βασικό. Αυτό είναι που μας παρακινεί να κάνουμε περισσότερα.  

Γι’ αυτό δίνουμε από τις πρώτες μέρες συντεταγμένα την απάντηση: Θα είμαστε όλοι εδώ σε αυτή τη νέα μάχη. Παρόντες και παρούσες. Πιο πεισμωμένοι. Πιο αποφασισμένοι. Πιο οργανωμένοι. Και θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσει η κάλπη για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Θα παλέψουμε με καρδιά, με ψυχή, αλλά και με μυαλό.
 
Βάζοντας στο επίκεντρο το πρόγραμμά μας. Μιλώντας στον κόσμο για τα μεγάλα προβλήματα που τον απασχολούν. Τα προγράμματα και όχι τη προπαγάνδα. Τη κοινωνία και όχι την επικοινωνία».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Νίκαια
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η τελική εκλογική μάχη θα κρίνει ζωές

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «στις 25 Ιουνίου δεν έχουμε επαναληπτικές εκλογές. Έχουμε μία δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που είναι και πιο κρίσιμη. Θα δώσει την κυβέρνηση που θα έχει ο τόπος τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αυτή η τελική εκλογική μάχη θα κρίνει τις ζωές των ανθρώπων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Θα κρίνει αν θα πορευτούμε σε μια κοινωνία ελευθερίας, δικαιωμάτων, δικαιοσύνης, ασφάλειας, ή σε μια κοινωνία που η ανισότητα, το κράτος λάφυρο, η διαφθορά και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος θα γίνουν κανονικότητα και ανεξέλεγκτο καθεστώς. Θα κρίνει αν θα γίνουν αντικείμενο εμπορίας και αισχροκέρδειας τα δημόσια αγαθά, ακόμα και το νερό.
 
Αν θα βγουν στο σφυρί εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια. Αν θα θυσιάζονται ακόμα και ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κερδοσκοπικού παραλογισμού».

«Δεν πετάμε στα σύννεφα. Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχουμε όμως κι μια αδιαπραγμάτευτη αρχή: Βγαλμένη από τα πιο δύσκολα χρόνια από όπου κρατούν οι ρίζες μας. Η ιστορία μας, η ιστορία των αγώνων του λαού μας, μας έχει μάθει ένα πράγμα:

Χαμένες μάχες είναι μονάχα οι μάχες που δεν δίνονται. Εμείς όχι μόνο θα τη δώσουμε αλλά θα ματώσουμε αν χρειαστεί, για να τη κερδίσουμε. Γιατί η επιτυχία μας στην εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας, επαναλαμβάνω, δεν αφορά εμάς. Αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.

Αφορά στους μισθωτούς  του ιδιωτικού και του δημόσιου  τομέα που οι αμοιβές  τους δεν ανταποκρίνονται στους όρους  απόδοσης και τις συνθήκες εργασίας. Αφορά  στους  συνταξιούχους  που διαβιούν οριακά. Αφορά στους ανθρώπους  που έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. Αφορά τους άνεργους τις νέες και τους νέους. Αφορά το 30% που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες που κατά χιλιάδες  δοκιμάζουν αντοχές χωρίς αύριο. Αφορά τον αγροτικό κόσμο και γενικότερα τους ανθρώπους της υπαίθρου που  παράγουν  με κόστος για τους μεσάζοντες και τα ΚΑΡΤΕΛ στα τρόφιμα. Αφορά  τους υγιείς επιχειρηματίες που επιχειρούν σε συνθήκες υψηλού κόστους και αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αυτή η μεγάλη πλειοψηφία, δεν έχει τίποτα να κερδίσει με τη ΝΔ στη κυβέρνηση. Αντιθέτως έχει πολλά να χάσει. Αυτή η πλειοψηφία έχει πολλά να ωφεληθεί από την εναλλακτική πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από την εφαρμογή του προγράμματός μας».

«Θέλουν να κατοχυρώσουν συνταγματικά την κερδοσκοπία παντού»

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ με αφορμή τα γαλάζια σχέδια που αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο κύριος Μητσοτάκης παρουσιάζει από πλατεία σε πλατεία τον εαυτό του ως το μόνο υποψήφιο πρωθυπουργό. Και το κόμμα του ως τη μόνη υποψήφια κυβέρνηση. Ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε υπερφίαλα ότι η ΝΔ επιδιώκει όχι να νικήσει, όχι αυτοδυναμία, αλλά την παντοδυναμία 180 εδρών, για να αλλάξει μόνη της το Σύνταγμα.

Συνταγματική αναθεώρηση από ένα μόνο κόμμα. Μια εκτροπή που ποτέ από τη μεταπολίτευση και μετά δεν έχει συμβεί στον τόπο.

Γιατί το λένε αυτό; Τι ακριβώς θέλουν να κάνουν; Είναι φανερό, όχι από όσα λένε και δεν λένε, αλλά από όσα η πράξη τους φανέρωσε την περασμένη τετραετία. Θέλουν να κατοχυρώσουν συνταγματικά την κερδοσκοπία παντού. Στην ανώτατη εκπαίδευση. Στα νοσοκομεία. Στις δημόσιες υποδομές. Στο νερό. Στην ενέργεια. Το δέλτα, το δημόσιο αγαθό, όπως έδειξαν με τη ΔΕΗ, είναι ο μεγάλος τους εχθρός».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Νίκαια
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Όλοι μαζί, πιο δυνατοί, μπορούμε να φέρουμε την ανατροπή»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια έστειλα το εξής μήνυμα: «Τους έχουμε νέα, από δω από τη Κοκκινιά. Τίποτε δεν τελειώνει πριν τελειώσει. Τίποτε δεν έχει κριθεί πριν να ανοίξουν οι κάλπες. Η δημοκρατία δεν αναπνέει με τον φόβο και τις απειλές. Λένε όμως κάποιοι, μα καλά αφού είναι δύσκολη υπόθεση η ανατροπή του αποτελέσματος, γιατί να ψηφίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας ψηφίσουμε μικρότερα κόμματα.

Μα γιατί αυτό ακριβώς είναι που επιθυμεί η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης για να είναι παντοδύναμοί. Για να κάνουνε ότι τους καπνίσει. Ανενόχλητοι. Θέλουν να στρέψουν την αντίθεση της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, οπουδήποτε αλλού εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσουν. Και σε κάθε περίπτωση για να μην έχουν ισχυρό αντίπαλο. Η ΝΔ και ο προπαγανδιστικός της μηχανισμός θέλει πολλά μικρά και αδύναμα κόμματα απέναντί της. Και όχι έναν ισχυρό αντίπαλο που θα τη κοιτάει στα μάτια. Που θα μπορεί είτε να ανατρέψει τους συσχετισμούς είτε να την αποτρέψει από το σχέδιο της κοινωνικής λεηλασίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε «όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να το σκεφτούν και μια και δυο φορές. Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες που δεν επέλεξαν και δεν επιλέγουν τη ΝΔ. Όλους όσους καταλαβαίνουν πόσο δυσμενές θα είναι για τη χώρα, για τη κοινωνία, για τη δημοκρατία, στη τελική και κρίσιμη κάλπη που θα κρίνει τη ζωή μας για τα επόμενα 4 χρόνια, να καταγραφεί παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό της 21ης Μαΐου.

Και τους καλούμε, παρά τις επιφυλάξεις και τις διαφωνίες τους μαζί μας. Να ενώσουνε τις φωνές και τις δυνάμεις τους. Γιατί όλοι μαζί, πιο δυνατοί, μπορούμε να φέρουμε την ανατροπή. Όλοι μαζί, πιο δυνατοί μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην αλαζονεία και τον φόβο».

Κόσμος στη Νίκαια
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Τώρα ψηφίζουμε για τη ζωή μας»

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι «στις 25 Ιουνίου δεν διαλέγουμε διαχειριστή της εξουσίας. Ο ελληνικός λαός καλείται να διαλέξει με ποιο σχέδιο θα πορευτεί η χώρα τα επόμενα χρόνια. Ποια θα είναι η ζωή του τα επόμενα χρόνια. Σας καλώ λοιπόν να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη. Τη μάχη για τη ζωή των ανθρώπων. Τη μάχη για τη κοινωνία. Σας καλώ να σταθούμε μαζί πλάι-πλάι. Να σταθούμε μαζί και πιο δυνατοί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν κάλεσε μόνο τα μέλη τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάθε δημοκρατικό πολίτη. «Και τους καλώ να παραμερίσουμε τις διαφορές μας απέναντι στο ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς. Απευθύνομαι και στους πολίτες που απογοητεύτηκαν από λάθη και τις παραλείψεις μας. Απευθύνομαι στους νέους που επέλεξαν την αποχή θεωρώντας ότι όλοι ίδιοι είναι. Απευθύνομαι στους προοδευτικούς πολίτες που επέλεξαν μικρότερα κόμματα.

Και έχω ένα και μόνο πράγμα να τους πω: Αξίζει να ενώσουμε δυνάμεις και να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη. Γιατί τώρα ψηφίζουμε για τη ζωή μας Όχι για το κόμμα μας. Μαζί μπορούμε να το γυρίσουμε. Μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τη προοπτική μιας ανεξέλεγκτης και αλαζονικής Δεξιάς διακυβέρνησης. Μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε την επιβολή ενός προγράμματος, που θα κοστίσει πανάκριβα στο λαό και τη χώρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Νίκαια
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Εκλογές

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

Διαχείριση cookies