Στήριξε οικονομικά τον ΣΥΡΙΖΑ! Κάνε μια δωρεά! Πάτα εδώ
Εκλογές

Πολιτική Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (09.04.2023)

1. Με την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών για τις 21 Μάη αρχίζει και επίσημα ο μεγάλος αγώνας για τη δικαιοσύνη, για την απομάκρυνση της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη από την εξουσία, για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του λαού, που θα ανοίξει το δρόμο για την επόμενη, προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

2. Σε αυτή την κρίσιμη και δύσκολη σε κάθε πτυχή εκλογική μάχη, η ελληνική κοινωνία προσέρχεται υπό το βάρος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Η τραγωδία ήταν αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής εγκατάλειψης του σιδηρόδρομου. Τα ψεύδη και οι επικοινωνιακές κατασκευές περί «επιτελικού» και «ψηφιακού» κράτους κατέρρευσαν. Κατέρρευσαν οι προσπάθειες να πειστεί η κοινωνία ότι «όλοι ίδιοι είναι». Ταυτόχρονα η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει ότι ήταν «κυρίως ένα ανθρώπινο λάθος». Η θεωρία του «κυρίως» ανθρώπινου λάθους και της διάχυσης, διάλυσης ευθυνών απέτυχε. Η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να πείσει ότι δεν ήξερε για το σιδηρόδρομο, όπως δήθεν δεν ήξερε για τις εντατικές και για τις παρακολουθήσεις, πολλαπλασιάζει την οργή. Η προσπάθεια συγκάλυψης κατέρρευσε αφού η διορισμένη από την κυβέρνηση επιτροπή δεν έχει καμία αξιοπιστία και συμμετέχουν σε αυτή ελεγχόμενοι για το δυστύχημα των Τεμπών. Αποκαλύφθηκε ενώπιον του ελληνικού λαού ότι η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα είχε καταρρεύσει, ότι ο σταθμάρχης ήταν απολύτως ακατάλληλος και κομματικό ρουσφέτι αλλά και ότι τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας δεν λειτουργούσαν. Απόδειξη της μεσο- μακροπρόθεσμης στρατηγικής εγκατάλειψης του σιδηρόδρομου είναι η 15ετής σύμβαση για το μεταφορικό έργο, κατά την οποία η Hellenic Train – πρώην Trainose – απαλλάσσεται από το βάρος 600 εκ σε επενδύσεις και το ελληνικό κράτος από την υποχρέωση να ολοκληρώσει τα συστήματα ασφαλείας. Η μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον ΟΣΕ, από την κυβέρνηση της ΝΔ σχεδόν στο μισό είναι ακόμα μία απόδειξη. Η απαξίωση του σιδηροδρόμου, του πλέον φιλικού στον άνθρωπο και το περιβάλλον μέσου, ήταν για τη ΝΔ το πρώτο βήμα για το διακηρυγμένο στόχο της ιδιωτικοποίησης της υποδομής.

3. Αποκαλύφθηκαν οι δραματικές συνέπειες της διάλυσης του δημοσίου τομέα, των δημόσιων υποδομών και κάθε δομής προστασίας της ανθρώπινης ζωής, από μια δεξιά, αυταρχική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους για τους λίγους και τους ισχυρούς, ακόμα και την ασφάλεια των πολιτών. Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολούθησε το δόγμα που αυξάνει τις ανισότητες, ενισχύει τους οικονομικά ισχυρούς, εχθρεύεται κάθε τι δημόσιο, θεωρεί ότι όλα είναι εμπόρευμα. Για μας, ασφαλώς δεν είναι όλα εμπόρευμα και η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια είναι πάνω από τα κέρδη, πάνω από την ασυδοσία των αγορών.

4. Απέναντι σε αυτές τις επιλογές είδαμε τη δυναμική είσοδο των νέων ανθρώπων και γενικότερα του λαϊκού παράγοντα στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Οι πρωτοφανείς σε μαζικότητα ειρηνικές και μαχητικές διαμαρτυρίες με σαφές αντικυβερνητικό πρόσημο, για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, αποτελούν ελπίδα και δημιουργούν ένα νέο ριζοσπαστικό κοινωνικό τοπίο. Οι τεράστιες σε όγκο διαδηλώσεις για το δυστύχημα των Τεμπών, οι μεγάλες συναυλίες για την προστασία του νερού ως δημόσιο αγαθό, οι παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις καλλιτεχνών με καθολική συμμετοχή ενάντια στην απαξίωση των σπουδών τους, συναρθρώνουν ένα έδαφος γνήσιας και αυθόρμητης αντίδρασης στις αυταρχικές και νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης. Συνιστούν όμως και μια κατ’ αρχήν απόρριψη της ιδέας ότι όλα στη ζωή, στην κοινωνία και την οικονομία μπορούν να καταστούν εμπόρευμα και να υπόκεινται σε σχέδια ιδιωτικοποίησης. Συνιστούν την αξίωση της κοινωνίας για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Αυτό που έχει θορυβήσει την -υπό αποχώρηση- ΝΔ είναι ότι οι αλλεπάλληλες τελευταίες εξελίξεις ανοίγουν με διαφορετικούς όρους τη συζήτηση για το ρόλο του δημοσίου, για τα κοινά αγαθά, για το δημόσιο χώρο, για το δημόσιο συμφέρον. Οι ιδέα της δημόσιας ιδιοκτησίας σε σύγκρουση με την αποθέωση του ιδιωτικού, στις μεγάλες και ασφαλείς υποδομές ανακτά εκ νέου πλειοψηφική δυναμική.

5. Ο λαϊκός παράγοντας, τα κοινωνικά κινήματα και ο «δρόμος» ως απάντηση στην απάθεια ή την απογοήτευση, επέστρεψαν, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στη Γαλλία, στέλνοντας το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα της τελευταίας περιόδου, για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Ευρώπης. Η μαζική και δυναμική κινητοποίηση του γαλλικού λαού, ο οποίος βγαίνει στους δρόμους με αφορμή τη νεοφιλελεύθερή και αντιλαϊκή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, από τον Πρόεδρο Μακρόν, αποδεικνύει ότι το αφήγημα περί «νεοφιλελεύθερου μονόδρομου» χάνει διαρκώς έδαφος. Ούτε ο αυταρχισμός και η καταστολή, ούτε οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις είναι ικανές να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα ενός λαού που αγωνίζεται και διεκδικεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των Γάλλων για Δημοκρατία, για τα εργασιακά δικαιώματα, για μια καλύτερη ζωή για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία στέλνουν μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, ότι οι λαοί, οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, ο κόσμος της εργασίας, τα κοινωνικά κινήματα και η νεολαία, μπορούν, παρά τις δυσκολίες, να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας και να ανατρέψουν μια καταστροφική για την κοινωνία ασφαλώς, πορεία. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει άμεσα βηματισμό και να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό του νεοφιλελεύθερου σχεδίου, αλλά και της ακροδεξιάς και φασιστικής αντεπίθεσης. Η χρεοκοπία τραπεζών είναι η επιβεβαίωση των αδιέξοδων νεοφιλελεύθερων και περιοριστικών πολιτικών που πρέπει να αφήσουμε οριστικά πίσω.

6. Τα Τέμπη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Γιατί δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να παρουσιαστεί ως «ανήξερος» και «ανεύθυνος», ρίχνοντας αλλού τις ευθύνες. Το έκανε την εποχή της πανδημίας, όπου χάθηκαν χιλιάδες συνάνθρωποί μας, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Όχι μόνο δεν ενίσχυσε, αλλά και εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης εμμονής του διέλυσε το ΕΣΥ. Μας είπε, τότε, ότι η πανδημία είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Το ίδιο έκανε, και συνεχίζει να το κάνει, μπροστά στην ενεργειακή κρίση και την κρίση ακρίβειας. Η Ελλάδα έγινε η ακριβότερη χώρα στις τιμές του ρεύματος και της βενζίνης σε όλη την Ευρώπη, τη στιγμή που η κυβέρνηση ξεπούλησε τη ΔΕΗ, άφησε ασύδοτους τους παρόχους ενέργειας να αποκομίζουν ουρανοκατέβατα κέρδη, ενώ επιδότησε την αισχροκέρδεια από τα κρατικά ταμεία. Ταυτόχρονα, άφησαν ασύδοτη την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία στα βασικά αγαθά. Μας είπε ότι για την ενεργειακή κρίση φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, κι ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Για το μέγιστο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων, πάλι ο Κ. Μητσοτάκης «δεν ήξερε» και δεν είχε καμία ευθύνη. Το καθεστώς Μητσοτάκη και ο ίδιος προσωπικά, ως επικεφαλής του «συστήματος Μαξίμου», βαρύνεται για τη μεγαλύτερη αντιθεσμική και αντιδημοκρατική εκτροπή των τελευταίων δεκαετιών. Κι όμως, κανείς δεν έχει λογοδοτήσει ακόμα, κανένας δεν έχει κατηγορηθεί, κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί επί της ουσίας.

7. Απέναντι στον κοινωνικό οικονομικό και θεσμικό κατήφορο του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ αντιπαραβάλλουμε το αίτημα για «Δικαιοσύνη παντού». Αυτό το αίτημα συγκεφαλαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επόμενη μέρα. Αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε τη λύση της προοδευτικής διακυβέρνησης. Με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα απαραίτητα, αναγκαία και επιτακτικά στοιχεία της αύξησης των μισθών, της μείωσης των τιμών, της ρύθμισης χρεών, της αποκατάστασης της λειτουργίας των θεσμών, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας στον τόπο μας, της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, των δημόσιων υποδομών, της άμβλυνσης των πολλαπλών ανισοτήτων. Για μια ζωή με αξιοπρέπεια δικαιώματα και ασφάλεια για όλες και όλους, για μια ζωή με προοπτική για τη νεολαία. Για μια Ελλάδα που ο μισθός δεν θα τελειώνει στα μισά του μήνα, όπου τα κοράκια και τα funds δεν θα παίρνουν την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη του λαού, για μια Ελλάδα που δεν θα διώχνει τους νέους και τις νέες στο εξωτερικό, και δεν θα εμποδίζει τις δίκαιες διαμαρτυρίες τους, με αυταρχισμό και άγρια καταστολή. Για μια Ελλάδα όπου η λέξη ασφάλεια δεν θα παραπέμπει στο δόγμα «τρόμος και πάταξη», θα έχει κοινωνικό πρόσημο και κοινωνική στόχευση. Που θα στοχεύει στην εξασφάλιση μιας καλύτερης ζωής, με ασφαλείς και ποιοτικές συγκοινωνίες, με δημόσια και ποιοτική περίθαλψη, με προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, με ασφαλείς και ποιοτικές δημόσιες υποδομές, με υπεράσπιση του παιδιού και την αναγκαία ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

8. Προτείνουμε ένα ριζικά διαφορετικό πρότυπο ανάπτυξης που θα κινητοποιεί τις παραγωγικές δυνάμεις, θα αξιοποιεί τον υπαρκτό δυναμισμό, τη συλλογική ευφυία και τις αυξημένες δεξιότητες της ελληνικής κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο κεντρικό ρόλο έχει η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, η καταπολέμηση της ακρίβειας και η αύξηση των μισθών, που μπορεί να γίνει κινητήρας βιώσιμης ανάπτυξης αν συνοδευτεί από τη χρηματοδότηση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας σε όλα τα πεδία της οικονομίας από την πρωτογενή και την δευτερογενή παραγωγή μέχρι τις υπηρεσίες. Αυτό το νέο παραγωγικό μοντέλο είναι σύμφυτο με την στρατηγική για την ενεργειακή μετάβαση στο νέο περιβάλλον της κρίσης, με μια νέα αντίληψη για τα κοινά, εκτός αγοράς αγαθά, την περιβαλλοντική προστασία, τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και των δημόσιων υπηρεσιών αλλά και την εμπέδωση της δημοκρατίας και του κοινωνικού ελέγχου της εξουσίας σε όλες τις πτυχές της κρατικής λειτουργίας. Οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης, του ισχυρού κοινωνικού και όχι αυταρχικού και συγκεντρωτικού κράτους και του δημοκρατικού κοινωνικού ελέγχου είναι αλληλένδετοι και προϋποθέτουν ο ένας τον άλλο. Και έτσι το σύνθημα μας, «Δικαιοσύνη παντού», αποκτά σάρκα και οστά. Γίνεται ο νέος μεγάλος στόχος για την ελληνική κοινωνία.

9. Οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα είναι ένας δίκαιος αλλά σκληρός αγώνας για την επόμενη μέρα της κοινωνίας και της χώρας. Αναγκαίος και αποφασιστικός παράγοντας για τη νίκη, είναι η συστράτευση όλων των μελών του κόμματος, για να επιστρέψει η ελπίδα και η προοπτική στη χώρα, με συλλογικότητα και αγωνιστικότητα, με όπλο μας το πρόγραμμα μας, την Ιστορία μας, τις αξίες και τα ιδανικά μας. Αυτός ο αγώνας προϋποθέτει ένα κόμμα ισχυρό, εξωστρεφές, οργανωμένο, που να παρεμβαίνει σε κάθε πτυχή της κοινωνίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, συγκαλούνται οι ΝΕ και, με ευθύνη και πρωτοβουλία τους, συγκροτούνται εκλογικές επιτροπές ανά Νομό (πλην Αττικής-Θεσσαλονίκης), επιτροπές εκλογικού αγώνα σε κάθε περιοχή ή ΟΜ, γραφεία τύπου και κοινωνικών δικτύων σε επίπεδο Νομού, γραφείο εκλογικών αντιπροσώπων, καθώς και γραφείο ετεροδημοτών στο πλαίσιο του Οργανωτικού Γραφείου.
Επίσης, θα συγκροτηθεί διευρυμένη επιτροπή εκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που , εκτός των στελεχών του κόμματος, θα περιλαμβάνει ανθρώπους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του εργατικού κινήματος, των εναλλακτικών κινημάτων και του φεμινισμού, διανοούμενους και ακαδημαϊκούς.
Ταυτόχρονα, καταρτίζεται ένα συγκεκριμένο και λεπτομερές πρόγραμμα εξωστρεφών δράσεων ανά νομό, το οποίο θα περιλαμβάνει ανοιχτές εκδηλώσεις με αντικείμενο το κυβερνητικό πρόγραμμα, στις οποίες θα πρέπει να είναι ομιλητές ισότιμα όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, καθώς και εξορμήσεις για μοίρασμα ενημερωτικού υλικού σε κάθε κοινωνικό χώρο.
Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, στην αποχή και στη δήθεν «αντισυστημική» ψήφο, που ενίοτε είναι σήμα κατατεθέν ενός άγριου συντηρητικού συστήματος, που εχθρεύεται τις απελευθερωτικές ιδέες της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων. Για να φτάσει η φωνή μας παντού, για να είμαστε παντού, για να νικήσουμε.

Ιδιαίτερη έμφαση στον εκλογικό αγώνα, θα πρέπει να δοθεί στη νέα γενιά, η οποία έχει να αντιμετωπίσει, όχι μόνο τις συνέπειες της πολλαπλής κρίσης, αλλά και μια γενικευμένη κουλτούρα απαξίωσης της κομματικής ένταξης και της συμμετοχής στις εκλογές, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο φαινόμενο της όλο και πιο αυξημένης αποχής των νέων. Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη νέα γενιά είναι εχέγγυο για ένα καλύτερο μέλλον, με το ρατσισμό, το σεξισμό, το μισαναπηρισμό και την ΛΟΑΤΚΙφοβία στο περιθώριο, με την ελευθερία και τα δικαιώματα να κυριαρχούν. Και μπορεί να διασφαλιστεί με στοχευμένες καμπάνιες, μεγαλύτερη έμφαση στα κοινωνικά δίκτυα, κι ένα ακόμα μεγαλύτερο βάρος στα ιδιαίτερα προβλήματα της νεολαίας και τα ζητήματα που την απασχολούν. Στα θέματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της στέγασης, για τα οποία το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνολικές, πειστικές και ρεαλιστικές λύσεις. 

10. Τέλος, τις επόμενες μέρες ξεκινά μεγάλη καμπάνια οικονομικής εξόρμησης. Είναι αναγκαία η συνδρομή του κόσμου, των στελεχών μας, των μελών μας, των φίλων μας. Γιατί εμείς δεν έχουμε ούτε αφανείς χορηγούς, ούτε σπόνσορες, ούτε επιχειρηματικά συμφέροντα από πίσω μας, για να μας στηρίζουν και να τα στηρίζουμε, σε βάρος του λαού και των αναγκών του. Γι’ αυτό και δεν χρωστάμε σε κανέναν. Ούτε τα εκατοντάδες εκατομμύρια, που χρωστάει η ΝΔ στις τράπεζες, ούτε τα διάφορα «γραμμάτια» στους ισχυρούς του χρήματος. H καμπάνια θα συνδυαστεί με την εφαρμογή του νέου i-Syriza που θα αποτελέσει το εργαλείο επικοινωνίας μας και μετάβασής μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

11. Εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών συνεχίζουμε την προετοιμασία μας. Προτεραιότητα μας είναι η συγκρότηση προοδευτικών νικηφόρων ψηφοδελτίων και μια μεγάλη προοδευτική στροφή στην αυτοδιοίκηση. Σε αυτή την κατεύθυνση και μετά από συστηματική διερεύνησή δυνατοτήτων και διαβούλευση είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι στο Δήμο της Αθήνας θα υποστηρίξουμε μια προσπάθεια που συγκροτείται ώστε να τελειώσει ο μεγάλος περίπατος της ταλαιπωρίας και της οικογενειοκρατίας. Στηρίζουμε την απόφαση του διεθνούς καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά να ηγηθεί αυτής της κίνησης. Στηρίζουμε επίσης, στο Δήμο Πειραιά το Γιώργο Γαβρίλη, στο Δήμο Πάτρας το Βασίλη Αϊβαλή, στο Δήμο Περιστερίου τον Ανδρέα Παχατουρίδη, στο Δήμο Λάρισας τον Απόστολο Καλογιάννη, στο Δήμο Αγρινίου το Δημήτρη Τραπεζιώτη.

12. Στις 21 Μάη αυτός ο κατήφορος θα τελειώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μοναδική επιλογή αλλαγής και σταθερότητας. Η καθαρή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η προϋπόθεση που θα εγγυηθεί τη συγκρότηση της προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό το κόμμα μας και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Αντίθετα όπως έχει ομολογήσει ο κ. Μητσοτάκης είναι μη εκλόγιμος από την επερχόμενη κάλπη. Επιθυμεί να λάβει μία εντολή που θα την επιστρέψει αμέσως για να σύρει τη χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.

13. Στην κρίσιμη και καθοριστική εκλογική αναμέτρηση στις 21 Μαΐου καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες σε συστράτευση και συμμετοχή. Για να μετατρέψουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε εφαρμοσμένη πολιτική. Για να αναμετρηθούμε με την μιζέρια, την πολιτική που διευρύνει δραματικά τις ανισότητες και τις διακρίσεις, την κοινωνία των μηδενικών προσδοκιών και της παραίτησης που καλλιεργεί η ΝΔ. Θα αναμετρηθούμε, επίσης, με ακροδεξιές απόψεις, με ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα, που εδώ και χρόνια ρίχνουν στοχευμένα το δηλητήριό τους σε κάθε τι που διαφέρει, που είναι πολύχρωμο, που διευρύνει τη λογική της συμπερίληψης, της ισότητας και ισονομίας. Καλούμε τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους/ες, τους άνεργους και τις άνεργες τους επαγγελματίες και τους επιστήμονες, τους συνταξιούχους και τους αγρότες να αγωνιστούμε μαζί για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις εκλογές και την προοδευτική κυβέρνηση που θα κάνει πράξη την πολιτική και κοινωνική αλλαγή στη χώρα μας. Που θα μετατρέψει αυτό που σήμερα φαντάζει ως ανέφικτο, εντέλει εφικτό!

Εκλογές

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

Διαχείριση cookies