Ο Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι ψυχίατρος με εκπαίδευση στο Γ.Π.Ν. Τρίπολης. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα, διδάσκει στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλίας, και είναι μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή περιοδικά, συμμετέχει σε συνέδρια, και έχει λάβει διακρίσεις σε επιστημονικά συνέδρια. Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στην International Psychoanalytic Studies Organization.
Ο Δημήτρης Ζίουβας είναι Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και μεταπτυχιακό τίτλο στο ποινικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ. Έχει εκτελέσει διάφορα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στον τομέα του ποινικού δικαίου και συμμετέχει σε ερευνητικό έργο, ενώ είναι μέλος του Εργαστηρίου "Κέντρο Ποινικών Επιστημών" του Παντείου Πανεπιστημίου.
H Δρ. Ειρήνη Λεριού είναι η Επιστημονική υπεύθυνη - συντονίστρια (ερευνήτρια, επιστημονικό προσωπικό), με εξειδίκευση σε έρευνες για την παιδική φτώχεια μέσω ερωτηματολογίων, του Εθνικού Παρατηρητηρίου Παιδικής Ευημερίας στην Ελλάδα, του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Καθηγήτρια-Σύμβουλος στην ΔΗΔ 51 (Περιφερειακή Ανάπτυξη και Περιφερειακές Ανισότητες) στο ΕΑΠ. Διετέλεσε Επιστημονική Υπεύθυνη, Κύρια Ερευνήτρια και Project Manager του χρηματοδοτούμενου, ερευνητικού προγράμματος C.W.-SMILE και Διδάσκουσα στο Πάντειο, στο ΠΑΔΑ, στο NUP, και στο EΑΠ, σε αυτοδύναμη διδασκαλία, για πάνω από έξι χρόνια, σε ποίκιλλα γνωστικά αντικείμενα (δημόσια οικονομική, οικονομική ανάπτυξη και ανθρώπινη ευημερία, κ.α). Αποτελεί μέλος της Διεθνούς Κοινότητας Ποιότητας της ζωής ISQOLS (International Society for Quality-of-Life Studies), της Διεθνούς Κοινότητας Δεικτών για Παιδιά "ISCI", (The International Society for Child Indicators), καθώς επίσης και της Διεθνούς Κοινοπραξίας Δεικτών της Kοινωνίας CIC (Community Indicators Consortium).
Η Ιφιγένεια Μουμτζή απόφοιτη Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου . Αφοσιωμένη ερευνήτρια που αναλύει τη διαδικτυακή κακοποίηση. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 10 διασκέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συμβούλια σε όλη την Ευρώπη και γειτονικές χώρες. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες σχετικά με επίκαιρα θέματα όπως η ριζοσπαστική δεξιά, ο μισογυνισμός και τα πολιτικά δικαιώματα σε ελληνικές εφημερίδες. (Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ από το 2015 και επί του παρόντος συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών στο "Ηνωμένο Βασίλειο". )
Ο Δρ. Αντώνιος Μπασούκος κατέχει διδακτορικό στη Φιλοσοφία και ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, του Ηνωμένου Βασιλείου, με εμπειρία διδασκαλίας σε μαθήματα όπως Οικονομία της Πολιτικής και προκλήσεις της Παγκόσμιας Πολιτικής. Αυτήν την περίοδο, ασκεί θέση επιστημονικού συνεργάτη στο τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Φιλοσοφίας και Ανθρωπολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ.
Ο Δρ. Παναγιώτης Πεντάρης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικών, Θεραπευτικών και Κοινοτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στα πανεπιστήμια του Greenwich και του Bath, ενώ έχει επιστημονική συνεργασία με το Faiths & Civil Society Unit του Goldsmiths. Έχει επίσης εκτελέσει καθήκοντα εξεταστή σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά δίκτυα και έργα.