31 Μαρτίου 2023

06:00 PM

Δημοκρατία, Εκτροπή και Κράτος Δικαίου: Ευρωπαϊκό κεκτημένο και ελληνική πραγματικότητα

Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4)

Θέλω να συμμετάσχω

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις 7.00 μ.μ. στο πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4)η θεματική δικαιωμάτων της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσκαλεί σε ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Δημοκρατία, Εκτροπή και Κράτος Δικαίου: Ευρωπαϊκό κεκτημένο και ελληνική πραγματικότητα»

Θα εισηγηθούν, ο Κώστας Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλος της επιτροπής LIBEτου Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, βουλευτής Α΄ Αθήνας, πρώην υπουργός Επικρατείας και ο Σπύρος Δανέλλης, συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής πολιτικής της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρώην βουλευτής.

Μετά την όλο και πιο βίαιη αντιμετώπιση της κοινωνικής οργής από την Κυβέρνηση σε κάθε έκφραση διαμαρτυρίας, με τελευταίο παράδειγμα την καταστολή των διαδηλώσεων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, μετά την κοινωνική βιαιότητα που πρεσβεύουν ο νέος πτωχευτικός νόμος, ο νέος εργασιακός νόμος, τα νομοσχέδια για την παιδεία και την υγεία καθώς και ο νόμος για την αστυνομία στα πανεπιστήμια, μετά «τη λίστα Πέτσα», ήρθε να προστεθεί η παρακολούθηση πολιτειακών παραγόντων, ανώτατων στρατιωτικών, δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων, που έβαλε τη χώρα σε ένα σκοτεινό μονοπάτι ανασφάλειας, καχυποψίας και καταπάτησης κάθε έννοιας Δημοκρατίας και Δικαίου .Παράλληλα σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς δε βρίσκουν το δρόμο για τη δικαιοσύνη.

Επίσημοι Ευρωπαϊκοί θεσμοί και διεθνείς οργανώσεις-παρατηρητήρια προάσπισης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Δημοκρατίας δημοσιεύουν αλλεπάλληλες καταδικαστικές εκθέσεις. Αποκαλυπτική είναι και η τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κατακεραυνώνει την Ελλάδα. Η χώρα είναι πλέον φανερό ότι οδεύει με ταχείς ρυθμούς στην παγίωση μιας συγκεντρωτικής, ανελεύθερης, αδιαφανούς, αυταρχικού τύπου Δημοκρατίας, όπου μια Ελίτ «αρίστων» θα «διαφεντεύει» τα πάντα δίχως να δίνει λόγο σε κανέναν. Ακόμα και οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν πέσει θύμα της καθεστωτικής αντιδημοκρατικής νοοτροπίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τι λέει το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα και κυρίως η κυβέρνηση για όλα αυτά;

Με φόντο όλες αυτές τις δυσοίωνες εξελίξεις, που συνιστούν ξεκάθαρα Εκτροπή από το Δημοκρατικό πλαίσιο, συζητάμε για το επίπεδο του Κράτους Δικαίου, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και την προοπτική-τις προϋποθέσεις μιας προοδευτικής αλλαγής σελίδας για τη χώρα και την κοινωνία.

Εγγραφείτε για αυτή την εκδήλωση

Γειά σου. Θα συμμετάσχεις σε αυτή την εκδήλωση;