Βιογραφικά

Κυριάκος Γεωργόπουλος

Είναι στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πτυχιούχος της Ιστορίας και της Νομικής, με έντονη συνδικαλιστική δράση στα φοιτητικά του χρόνια, εγκαταστάθηκε σε νεαρή ηλικία στις Βρυξέλλες και εργάστηκε αρχικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μετέπειτα συνέχισε στην Επιτροπή όπου υπηρετεί εδώ και 25 χρόνια σε διάφορα πολιτικά και διοικητικά πόστα. Σήμερα είναι Προϊστάμενος στο τμήμα Επικοινωνίας και Πληροφορικής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας.


Ιωάννης Γούναρης

 Είναι Δικηγόρος με ειδίκευση στο Συνταγματικό Δίκαιο, το Δίκαιο της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Έχει διδακτορικό στις Δημόσιες Νομικές Σπουδές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα τη ρύθμιση της βιοτεχνολογίας στο Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Ελληνικό δίκαιο. Έχει σπουδάσει στο London School of Economics και κατέχει διάφορα διπλώματα στο δημόσιο διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ευρωπαϊκή νομική πρακτική.


Βασιλική Σύλβια Καμπαλούρη

Είναι δικηγόρος και διακεκριμένη επαγγελματίας στον τομέα του ανταγωνιστικού δικαίου. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (LL.M.) στο Εμπορικό και Εταιρικό Δίκαιο από το University College London (University of London). Σήμερα υπηρετεί ως νομικός εμπειρογνώμονας στο Τμήμα Προώθησης Πολιτικών Ανταγωνισμού της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ).

Έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι επίσης εγκεκριμένη διαμεσολαβήτρια σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις ιδιωτικού δικαίου και έχει διαπιστευθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει υπηρεσία ως Επιτόπιος Σύμβουλος Διδυμοποίησης στο Μαρόκο, όπου συντόνιζε την υλοποίηση του Θεσμικού Προγράμματος Διδυμοποίησης (Twinning) για την Ενίσχυση των Θεσμικών Ικανοτήτων του Συμβουλίου Ανταγωνισμού του Μαρόκου. Αυτό το πρόγραμμα περιλάμβανε συνεργασία μεταξύ των χωρών εταίρων της ΕΕ (Ελλάδα, Πολωνία, Ιταλία), του Συμβουλίου Ανταγωνισμού του Μαρόκου, της Αναθέτουσας Αρχής (Υπουργείο Οικονομικών του Μαρόκου) και της Αντιπροσωπείας της ΕΕ.


Χρήστος Κουρτέλης

 Είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκής Δημοσίας Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με εμπειρία στον συντονισμό και σχεδιασμό ερευνών για τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και την εξωτερική πολιτική της ΕΕ. Έχει εργαστεί ως διδάσκων σε διάφορα πανεπιστήμια στην Ευρώπη. Κατέχει διδακτορικό στην Διεθνή Πολιτική Οικονομία από το King’s College London, μεταπτυχιακό από το London School of Economics και πτυχίο από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σχετικά με τις ευρω-μεσογειακές σχέσεις και την ευρωπαϊκή πολιτική.


Παρασκευή Κυριακοπούλου

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ), όπου απέκτησε το πτυχίο της από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Με μεταπτυχιακές σπουδές στο Université libre de Bruxelles. Στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα LICENCE SPECIALE (MASTER) στην Ευρωπαϊκή Οικονομία. Επιπλέον, παρακολούθησε το πρόγραμμα LICENCE SPECIALE (MASTER) στο Ναυτικό και Αεροπορικό Δίκαιο στη Νομική Σχολή του ίδιου πανεπιστημίου, όπου αρίστευσε. Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων, Τμήμα Αξιολόγησης Διαρθρωτικών Ταμείων, από το 1992 έως το 1995. Κατά την περίοδο αυτή, συμμετείχε στην αξιολόγηση των παρεμβάσεων των Διαρθρωτικών Ταμείων και του ΚΠΣ διαφόρων χωρών, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ολλανδία. Επίσης, εκπροσωπούσε τη Γενική Διεύθυνση ΙΙ σε κοινοτικές πρωτοβουλίες. Υπηρέτησε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας της Ελλάδας, σε διάφορες θέσεις στη Γενική Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Συμμετείχε σε διμερείς διαπραγματεύσεις για διεθνείς μεταφορές και αξιολόγησε έργα δανειοδοτούμενα από τη Διεθνή Τράπεζα. Εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Διετέλεσε διευθύντρια της Διεύθυνσης Επείγουσας Ανθρωπιστικής και Επισιτιστικής Βοήθειας (ΥΔΑΣ 1) και ήταν επικεφαλής της task force για την καταπολέμηση του Human Trafficking. Στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2003, προήδρευσε στα ανθρωπιστικά θέματα. Υπηρέτησε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διάφορες ομάδες εργασίας του Συμβουλίου για θέματα ανάπτυξης και συνεργασίας. Έχει εργαστεί επίσης στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, ασχολούμενη με δημοσιονομικά θέματα και το Συμβούλιο ECOFIN.


Ευάγγελος Παπαγεωργίου

 Είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, με ειδίκευση στο Αστικό, Εμπορικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Κατέχει διδακτορικό από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στη Χρηματοδότηση Μεσαίων και Μικρών Επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Master από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό και Τουριστικό Δίκαιο. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο και έχει εργαστεί ως νομικός σύμβουλος σε διάφορους οργανισμούς.


Νικόλας Τσίλι

Είναι Σύμβουλος Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Απόφοιτος μεταπτυχιακού στην Πολιτική Οικονομία από τη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου και πολυτάλαντος επιστήμονας με εμβάθυνση στις πολιτικές επιστήμες, εμπειρία στον τομέα της δημόσιας διοίκησης. Με πλούσιο βιογραφικό που περιλαμβάνει υποτροφίες από κορυφαία πανεπιστήμια όπως το LSE, το Πανεπιστήμιο Πολιτικής του Παρισιού SciencesPo, Υπότροφος της Ιαπωνικής Κυβέρνησης (JASSO) στο Πανεπιστήμιο του Κιότο, καθώς και αναγνώριση με διεθνή βραβεία όπως ο Sutton Trust US Scholar και το Fortis Fellowship, αναδεικνύεται ως ένα αναγνωρισμένο ταλέντο στον κόσμο της πολιτικής και της δημόσιας διοίκησης.