Βιογραφικά

Δανάη Βουκελάτου, Υποψήφια Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ, Σουηδία, με εργασιακή εμπειρία ως Ερευνητική Βοηθός στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, Νορβηγία. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Έρευνα της Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ και στην Ψυχολογία Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας​. Εκπαίδευση σε σεμινάρια με θέματα δικαιώματος στην εργασία, καταπολέμησης των διακρίσεων, καθώς και εθελοντικές δράσεις στην Ελλάδα, εστιάζοντας σε θέματα εκπαίδευσης και κοινωνικής αλληλεγγύης.


Ο Γεώργιος Μπαγάκης, Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, επικεντρώνεται στην Καινοτόμες Προσεγγίσεις Εκπαίδευσης. Επίσης, ως Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Κορινθίων για τις Πόλεις που Μαθαίνουν της UNESCO, προωθεί προγράμματα διαπολιτισμικής μάθησης. Συμμετέχει σε αξιολογήσεις προγραμμάτων του Ιδρύματος Λασκαρίδη και διαθέτει Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης στην Επίλυση Προβλημάτων στην Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά, παρουσιάζει ανακοινώσεις σε συνέδρια, συμμετέχει σε επιτροπές, οργανώνει συνέδρια και συμμετέχει σε διεθνείς ερευνητικές ενώσεις.


Λουκία Μπεζέ είναι Κλινική και Αναπτυξιακή Ψυχολόγος και ήταν Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει Διδακτορικό στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Paris XIII με εξειδίκευση στην Ψυχολογία της Ανάπτυξης και τις Αποκλίσεις. Με πλούσιο ακαδημαϊκό έργο που περιλαμβάνει συγγραφή βιβλίων, επιμέλεια, μεταφράσεις, άρθρα σε περιοδικά και συμμετοχή σε συνέδρια, έχει διατελέσει Πρόεδρος του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ψυχολογικής Έρευνας και του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εξελικτικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας.


Ο Δημήτριος Τορτοπίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Προσθετικής του Τμήματος Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ. Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., κατέχει Διδακτορικό (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο Γλασκώβης. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100 ομιλίες και ελεύθερες ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Έχει πλούσια ερευνητική δραστηριότητα, με πάνω από 60 επιστημονικά άρθρα και συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Συντονίζει το Εργαστήριο Προσθετικής Α.Π.Θ. και είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Οδοντιατρικής Α.Π.Θ. και Γενικός Γραμματέας της Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.).


Ο Ιωάννης Τουλής, Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι εξειδικευμένος στο βιολοντσέλο και τη βιόλα ντα γκάμπα. Συμμετέχει ενεργά σε συναυλίες μουσικής δωματίου και είναι ιδρυτικό μέλος μουσικών σχημάτων. Τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται σε θέματα ακαδημαϊκής ανάπτυξης και διαχείρισης, ενώ συμμετέχει ενεργά σε διεθνή προγράμματα όπως το Erasmus+ και το Polifonia Project. Είναι επίσης εμπνευστής και επιστημονικός υπεύθυνος της πρωτοβουλίας "ΝΟΣΤΟΣ".


Ο Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Michigan. Η ακαδημαϊκή του εμπειρία περιλαμβάνει δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια και συνεισφορές στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού. Συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό προγραμμάτων σπουδών, επιβλέπει διδακτορικές διατριβές και υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 


Ο Βασίλης Τσελφές είναι ομότιμος καθηγητής στο ΤΕΑΠΗ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση σε Φυσική και διδακτορικό στη Φυσική Στερεού Σώματος. Ενδιαφέρεται για τις κοινωνικές διαστάσεις της διδασκαλίας και διεπιστημονικές προσεγγίσεις. Διαθέτει πλούσιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο με περίπου 200 δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά βιβλία, περιοδικά και συνέδρια. Επίσης, έχει διοικητική εμπειρία στο ΤΕΑΠΗ και άλλους εκπαιδευτικούς θεσμούς.